Translate

2016. július 20., szerda

Vigyázz! Kész! Posztolj! – Háztartás



Témánk a háztartás, igazából bevallom őszintén hogy utálok takarítani, és minden kínom van tőle, de azért muszáj, és szeretem magam körül a rendet, A- val már egy háztartásban élünk és megszoktuk osztani a házimunkát mert csak így működik az egész.  Többnyire inkább hétvégén van a nagyobb takarítás, mert ugye dolgozunk és hétköznap ki a fenének van kedve, takarítani, - kivétel ha kimegy valami, vagy valami nagy dolog történik meg ugye a mosogatásos kívül- hét közben.

A legjobb módszer ha a házimunkát megosztjuk, nálunk ez vált be.
A másik bevált dolog a jó tisztítószer megtalálása, kinek mi jön be, én például mosogató, kád, mosdó kagyló tisztításhoz az olcsó de mégis erős Coop Általános Tisztítóhabot használom ami nagyon jó, és kb.500 ft ba kerül. Gáztűzhely takarításról van szó, akkor megint csak Coop-os lehet a Hideg zsíroldó ami szintén régóta bevált a takarításban. Felmosásról van szó, én mosogatószert szoktam bele cseppenteni a felmosó vízbe és úgy mosom fel a parkettát, a mosogatószer amit használok Ökonet mosogatószere ami sokáig elég 700ft-ba kerül. (ha valaki a környezetét akarja védeni ilyet használjon mert ftalát és színezékmentes termék és természetes grapefruitmag olajat tartalmaz ami finom illatú és jó habot is képez, ha érdekel keress privátban). Öblítő sem maradhat ki vagy a 100forintos boltban veszek öblítőt a Lorin márkát amit 4-5 l flakonba felhígítom, vagy az Ökonetes öblítőt az Óceán illatút használom, ami szintén 1 literes sűrű öblítő és 4-5 literre hígítom vízzel és finom az illata és a környezetemet is védem vele.
Bútorápolót használok még a szekrényünkre, Zum bútorápoló, amit 100forintos boltban veszem szintén, és az üveg asztal tisztításához kizárólag csak a Cline tiszítószer a legjobb.

Igazából nekem ennyi a takarítás, nincs patyolat tisztaság, de rendetlenség és kupi sem.







Ti hogy vezetitek a háztartást, mit használtok?

puszi Szöszi


Nézzétek meg a többiek bejegyzését is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése